Hvordan vælges den rigtige hund?

How to choose the right dogFlere uafhængige kilder peger på, at alt for mange raske hunde i Danmark hvert eneste år må lade livet af forskellige grunde. At der er tale om sunde og raske hunde indikerer, at mange hundeejere i Danmark af den ene eller den anden grund vælger den forkerte hund, hvilket i sidste ende kan føre til at hunden mistrives i familien, hvorved der opstår komplikationer. For mange er den nemmeste løsning på problemet herefter at skille sig af med hunden, da de mener at der er noget galt med hunden, siden den ikke passer ind i familien, hvilket dog langt fra altid er tilfældet. Som hundeejer har man i stedet et ansvar for, at man får valgt en hunderace, som kommer til at passe ind i familien. Med indholdet i dette indlæg forsøges der således at blive samlet en række gode råd til, hvordan man som familie vælger den rigtige hund, for at minimere risikoen for, at den kommer til at mistrives i familien.

Hvad kan man gøre for at vælge den rigtige race?

Først og fremmest bør man som kommende hundeejer sikre sig, at man er klar over, hvad det kræver at have en hund, og hvor meget tid, som man er villig til at sætte af til hunden i løbet af en enkelt dag, samt hvor meget det egentlig koster at have en hund. Dette er nødvendigt for at sikre, at familien er helt afklarede med hvad der kræves af dem, og om de virkelig er i stand til at løfte den opgave, som det er at have en hund.

Når man herefter skal vælge en hvalp ud fra et kuld, er der en række parametre, som man kan kigge på. Blandt andet bør man sikre sig, at hunden hverken er tykkere eller tyndere end den resterende del af kuldet. Derudover skal man sikre sig, at dens pels er glat, og ikke dækket af hverken røde pletter eller sår.